A Vészi kertről

Tiszavalk a Tisza-tó észak-keleti csücskében található. Poroszlótól 20, Mezőkövesdtől 20 km távolságra. Legkönnyebben az M3-as autópálya borsodivánkai leágazása felől lehet megközelíteni. A faluban kb. háromszázan élnek. Csendes, barátságos helység.

VENDÉGHÁZAK ,  Tiszavalk, Templom u. 24.

A faluba beérve végig kell haladni a templom előtti utcán / Templom u. / és a végén  jobbra találhatók a házak.

 

Szálláslehetőség: 

Három különálló ház áll rendelkezésre, egy házban két hálószoba, 3-3  ággyal, ágyneművel.

Szükség esetén pótágyazható. A földszinten nappali, konyha .fürdőszoba, fedett kocsibeálló, terasz.

Felszereltség: A konyhában hűtőszekrény mélyhűtő résszel, mikrohullámú sütő, kávéfőző, edények, tányérok, evőeszközök, kávéfőző, gáztűzhely, takarító-, tisztító- és  mosogatószer található. A  fürdőszoba zuhanyzós,   WC-papír,  folyékony szappan, kéztörlő a felszerelés.

A nappaliban tévé, kinyitható ülőgarnitura van, a hálószobák a tetőtérben helyezkednek el.

WIFI van.

Étkezés:

Önellátó, teljesen  felszerelt konyha és étkező, kinti sütöde minden  házban rendelkezésre áll.  A legközelebbi étterem Tiszabábolnán működik. A faluban egy COOP üzlet van,              ( vasárnap zárva tart ) és egy presszó.

 

Szabadidő:

Minden házhoz külön tűzrakóhely tartozik  Három vagy több napos foglalás esetén egy 20 kg-os préselt tüzifa csomagot biztosítunk.  Gyújtós korlátlan mennyiségben , bogrács több méretben is van.  A területen (fél ha ) van egy ellenáramoltatós fürdőmedence / 25 m3 / , elsősorban gyerekek részére. (időjárás függvényében kb.  május végétől  szeptember közepéig működik )

Fedett közösségi épület van, ahol kb. 18 ember kényelmesen le tud ülni, valamint ugyanitt szauna és jacuzzi is igénybe vehető, a szállásadóval történt egyeztetés és a használatra vonatkozó tudnivalók elsajátítása után.

Emellett  pingpong asztal, homokozó, napozóágyak, focikapu, tollaslabda is szolgálják a  kikapcsolódást.

 

Ajánljuk mindazoknak, akik gyerekekkel, vagy anélkül nyugodt körülmények között szeretnek nyaralni, kedvelik a horgászatot, vizitúrákat, a természetjárást. Szabadtéri sportokra, nagy sétákra kiváló terület

 

Természetesen a családtagok részére is kínálunk programlehetőségeket. Közvetlenül a házak mellett lehetséges fürdés, napozás (gyermekeknek homokozó). Hatalmas terület áll rendelkezésre labdajátékok (foci, asztalitenisz) , asztali játék kipróbálására, vagy akár sárkányeregetéshez is.

 

Tiszavalkon őrzött csónakkikötő áll rendelkezésre. A vendégeknek lehetőségük van csónakot, kenut bérelni, illetve saját csónakjukat levinni, ott tárolni. Amennyiben igény van rá, első alkalommal megmutatjuk az ismert útvonalakat, lehetséges horgászhelyeket a vendégeknek.

Szabadvizi strand a 10 percre lévő szomszéd faluban üzemel. Emellett több termálvizű strand ( Zsóry-fürdő, Tiszaőrs, Tiszafüred ) ill. szabad strand is található a környéken. A tavat  egy autóval kb. 5 percre lévő, őrzött kikötőből lehet megközelíteni, csónakot lehet bérelni. Megközelíthető az élő Tisza, ill. a Tisza-tó vadregényes partjai, horgászásra, csónakázásra kiváló  hely.  Kívánságra  megmutatjuk  az ismert helyeket a vendégeknek.

A környék kiválóan alkalmas

– kerékpár túrákra / a Tisza-tó nagy részén kiépített utak találhatók/

– városnézésre : Eger 60 km, Mezőkövesd 20 km

– kirándulásra: Hortobágy , Bükk- hegység, Poroszló  de a legtöbb szépséget természetesen a  Tisza-tó nyújtja.

Megjegyzés

A Tisza-tó és egyéb vizek közelsége miatt nyáron természetesen – attól függően, hogy mennyire csapadékos az évszak – több a szúnyog, főleg esténként. A házakon szúnyogháló van, de kenős-fújós ( esetleg konnektorba dugható ) szúnyogriasztót ajánlatos beszerezni.

WIFI van.

 

 

 

 

 

Távolságok

Eger - 50 km, Mezőkövesd - 20 km, Hortobágy - 30 km, Debrecen - 60 km.